Thursday, January 7, 2010

KCHC GIGS VOLUME 1




KCHC GIGS VOLUME 1

Little Bali, Cherating, Kuantan
Sabtu 13 Februari 2010
1 petang sehingga selesai



aku baru terlihat flyer ini di page salah sbuah band yg akn perform di gig ini nanti..dr designyer,aku pasti org yg mmbuat flyer ini smmgnyer soonail.hahah...kseluruhan band yg perform ok.cun. dan mantap.hahaha.. adekah ini smbungan dr KCHC FEST 2009? aku pon taktau..ape2 pn, gig ini mmg bgus dan kredit utk organizer2nyer krn rkyat Kuantan sememgnyer dhagakan gig sbegini...thanks to organizer and also the supporter labels.. cume myb venue nye agk jauh, kmgkinan besar rmi akn mnghadapi problem transport...tp dmi smgat yg tinggi aku ttp akn pegi support..hahaha..

ok la..jum review skit2 mngenai band yg akan perform nnti..opening act, RADIO RIOT..aku tak pnh lgi dgr lagu dorg..jd same2 kite sksikan mereke nnti..strusnye..EUSTRYLL..hahaha..sape yg tak knal band ni kat Kuantan..dgn kepala band ini yg semmgnyer diminati awek2 mude dan juge tua mlingkungi plbagai saiz..hahaha...aku pn dah dgr bbrp lgu br band ini, dan ok la..single tbaru dorg iaitu Desert Assassin, more to arab sound dan best lah..hahah.. next band, EVERYTHING ENDS..band otai jgk la nih..maen mrate2 tmpat dahh..kat tmpt aku bljar kat Perak ni pn dah dorg datang..satu stage dgn band2 yg gila pnya otai..hahah..pasai lagu baru dorg,aku taktau lgi..dorg pnh maenkan dkt gig kat Ipoh, tak silap aku orgnizernye Tekan Sayang Community..tp aku suka lagu S.I.S..haha.jgn lupa maen nnti..TEASER OPERA pn same mcm Everything Ends...bkn dminati di Kuantan shj, malah mrate2 tmpt minat band nih...lagu dorg yg aku minat 404..dorg ni dah mcm adik Incarnation..bg aku la..hahaha..SPITBACK kuantan beatdown hardcore..org2 lame dlm band nih..aku tak knai sgt tp pnh tgk dorg perform di KCHC FEST yg lepas..dan ok!cun!ahah..ENSLAVED CHAOS nih pn org lme jgk la..aku tak pnh tgk dorg prform lgi wlaupun dorg ade perform mse gig di Kuantan yg lpas2..aku tak ingt gig ape tp aku tak dtg sbb aku ade kat Perak mnuntut ilmu..hahah..jd ini lah msenyer ntuk mlihat band ini..

ok.band luar pn turut ade perform dalm gig ini.. DEWATA dari Johor Bahru,selatan metalcore mari..haha..band otai old skool hardcore dr Klang, CHANNEL X turut same di dlm gig ini.. berite baik untuk smue pminat2 CHANNEL X yg smmgnyer da lame nk tgk dorg perform kat Kuantan nih..so,let's go n sing alonggg...ahaha..ok.THE PADANGS dari Kajang..fuhh..tak pnh lgi tgk dorg perform di Kuantan, so org Kuantan, jum support mereka yg dtg dri jauh ini..DEAD EYES GLOW dr negeri jiran kita, Terengganu..yeahh..jum rmi2 pegi gig nih! abaikan psediaan utk VALENTINE DAYS, siap sdia kita robohkan
LITTLE BALI nih..hahha..

kseluruhannyer..list band utk gig ni mmg mantap..tak rugi kalau pergi nih..tiket cume bharge RM15..pas gig boleh pi mandi pantaii..apa lgi rkan2..jum support gig ini..to organizer..gudluck!

Saturday, January 2, 2010

I'm Hatin' It





video

FOR MORE INFO, GO TO www.mccruelty.com

GERAKAN ANTI PERKAUMAN

Ikuti pengenalan tentang mereka yang di ambil dari blog GAP.

SIAPA GAP?

Gerakan Anti Perkauman (GAP) adalah sebuah gerakan yang keanggotannya bersifat
terbuka untuk umum, tidak dibatasi pada agama, Bangsa, jenis kelamin ataupun fahaman politik.
GAP juga adalah gerakn yang bersifat independent, bebas dan tidak terikat kepada parti politik. jika GAP mengadakan kerja sama dengan Gerakan-gerakan ataupun parti,
Hal ini hanya bersifat alliance taktik atau sementara.

GAP sebagai Gerakan perlawanan, Diwujudkan kerana adanya persamaan yang menuju kepada
situasi dan kondisi dalam negara yang semakin kabur arah geraknya dan cenderung
ke keadaan yang merugikan rakyat pada umumnya. Rejim penguasa yang yang bersifat feodalistik dan militeristik dalam tindakan-tindakan yang bersifat melanggar hak asasi manusia dan merugikan rakyat.
Konflik Perkauman antara sesama rakyat terus terjadi dan
tidak pernah selesai. Di manakah kehidupan yang adil, makmur dan
sejahtera buat rakyat ?

Dengan mengacu pada situasi dan kondisi seperti di atas itulah, GAP sebagai gerakan tidak
terpisah dari rakyat dan berusaha untuk membangunkan kesedaran, kekuatan rakyat dan belajar bersama-sama dari mula akar rumput (grass root) untuk melakukan sebuah perubahan yang benar-benar menjunjung tinggi nilai-nilai kemanusiaan, adil dan makmur.

Untuk mencapai cita-cita masyarakat yang adil, makmur, sejahtera dan tanpa penindasan,
dalam perjuangan.

GAP menentang :

1. Feodalisme, GAP menentang segala bentuk perwujudan nilai feodalisme yang menurut kami
akan selalu menghasilkan proses pemasungan kebebasan manusia untuk berkembang dengan efektif. culture individu, patrotik, budaya patuh yang membudak serta hilangnya daya kritik dalam berfikir adalah beberapa nilai yang lahir seiring dengan feodalisme ini. Oleh kerana itu,
feodalisme harus segera dihapuskan.

2. Fasisme, GAP menentang segala bentuk penindasan yang dilakukan oleh seseorang atau
sekelompok orang terhadap seseorang atau sekelompok orang yang lainnya.

3. Militerisme, GAP menentang segala bentuk militerisme. Bidang-bidang kehidupan rakyat,
seperti bidang ekonomi, sosial dan politik, Mesti dibebaskan dari campur tangan pihak militari yang setiap kali melakukan tindakan pemaksaan kehendak dengan alat pemaksa ataupun senjata milik mereka.

4. Imperialisme atau penjajahan, penindasan suatu bangsa yang dilakukan oleh bangsa lain adalah salah satu bahagian dari bentuk pengeksploitasian milik kapitalisme. Dan dari itu, GAP menentang segala bentuk penjajahan di atas muka bumi ini. GAP mendukung dan berpihak kepada kemerdekaan yang dituntut dan diperjuangkan oleh bagsa-bangsa terjajah. Lantaran hal itu lah yang kami sebut sebagai solidariti internasional.

5. Diksriminasi, GAP menentang segala bentuk tindakan diskriminasi atau pembezaan yang
merugikan seseorang atau sekelompok orang. Dalam hal ini, bererti GAP juga menentang:

a. Racism, GAP menentang segala bentuk pembezaan yang merugikan terhadap warna kulit tertentu. Termasuk di dalamnya, GAP menentang pembezaan yang merugikan terhadap suatu kaum atau bangsa dan juga menentang penciptaan konflik yang menggunakan isu-isu agama,
bangsa dan juga Clasism. Dan dengan itu, Nazi atau malay power dan golongan-golongan yang bersifat pembezaan mesti dihapuskan sama sekali.

b. Seksism, GAP mendukung perjuangan untuk menuntut persamaan hak antara lelaki dengan
wanita. Sistem patriarki atau dominasi kaum lelaki terhadap wanita harus dihapuskan.

c. Homophobia, GAP mendukung perjuangan untuk menuntut persamaan hak bagi kaum gay atau
lesbian. Tindakan-tindakan diskriminasi terhadap kaum ini harus dihapuskan.

Friday, January 1, 2010

Tian Tian dan Mei Xiang

Sape2 yang tahu mende ape Tian Tian dan Mei Xiang nih msti tahu pasai nih. HAHAHA. Ni bukan amoi yg cun2 atau plakon cine hensem2. Ni lah Tian Tian dan Mei Xiang.


Ha.. nilah Mei Xiang.. sebelah die tuh name die Tai Shan,anak panda. Mei Xiang ni panda betine dr China.. Tian Tian pulak panda jantan. Ni la die.. Comell. hahaha

Panda-panda gergasi ni berasal dr sebuah zoo pmuliharaan di Sichuan, China dan kdue-due ekor panda nih sgt trknal. Kdue-duenye kini berada di Zoo Washington. Panda2 nih adelah prtukaran di antare pihak zoo Washington dengn pusat pmilharaan di China dimana kajian trperinci dijalankn oleh saintis di sana dalam mngenalpasti tingkahlaku haiwan comel ini. Utk pngetahuan smua, shingga tahun 2006, jumlah panda kini tidak lebih drp 1000 ekor di sluruh dunia.. Jumlah yg amat sdikit dan tidak hairan lah cucu kita nnti tidak dapat melihat haiwan ini lgi wlaupun di kaca televisyen.. Disebabkn in jugalah, pihak WWF menggunakan panda sebagai logo mereka..

Kini, kdue2 panda mempunyai anak panda yang diberi nama Tai Shan dan dharap dpt mnmbah bilangan panda yg kini smakin brkurangan. Aku sndri sblm ni tak pnh suke haiwan nih, tp lps tgk dokumentari mngenai kdue2 ekor panda ni, aku rse bminat dan syg plak kat panda.. Klau ade ksmpatan, aku nk tgk panda ne dpn mate.. tpi taktau nk tgk kat mne.. Korg boleyh tgk panda2 comel nih kat youtube, http://www.youtube.com/watch?v=0YFu-vXMIoM .. Sbnrnye byk lgi haiwan yg kini tgu mse je nk pupus.. Kt ngare kite sndri, tllu byk phak mmbnuh haiwan yg smkin pupus ntuk kpntingan dan keuntungan mereke sndri.. Mgkin lps ni, aku kn buat sdikit artikl mngenai kpupusan haiwan di ngare kite sndri.. okeh. Let's save the animals! Animals have their rights!

No Retreat Clothing on Myspace



No Retreat Clothing dilahirkan pada Disember 2009 yang lalu. Ia dilahirkan oleh 2 orang anak muda yang masih lagi menuntut ilmu di merata-rata tempat. No Retreat bermaksud tidak berundur, di mana kini semakin ramai yang dahulunya memperjuangkan keadilan, kesamarataan, kehidupan yang positif dan lain-lain lagi kini berundur dan hilang tanpa berita. Konsep No Retreat ini pula lebih kepada old school hardcore, kerana kami ingin mengembalikan nostalgia lama yang telah hilang yang kini lebih terarah kepada hardcore yang telah dieksprimentasikan. Disebabkan ramai golongan remaja yang terpengaruh dengan rekaan ganas-ganas yang memenuhi baju, kononnya mencerminkan apa itu hardcore, semakin bertambah label clothing yang mengaut keuntungan dengan situasi ini. Sempena tahun 2010, No Retreat Clothing akan mengeluarkan dua design di mana salah satunya dibuat untuk sebuah band old school hardcore dari Kuantan, Burning Fight.


T-shirt ini akan dikeluarkan dalam pelbagai versi warna. Untuk maklumat yang lebih lanjut, silalah ke laman Myspace Burning Fight, www.myspace.com/burningfightxhc. No Retreat juga akan mengeluarkan designnya yang pertama, kemungkinan besar dalam pertengahan Januari 2010.


Harga untuk baju ini belum ditentukan lagi. Untuk maklumat lanjut, silalah ke laman Myspace kami, www.myspace.com/noretreatcloth. We Will Fight Till Last Breath. NO RETREAT!!